FEB SPECIAL! SHOP RM150 & ABOVE AND YOU CAN CHOOSE TO PACK YOUR ORDER IN OUR NEW LIMITED EDITION ZIPPER-TOTEBAG INSTEAD OF THE BOX! (BE SURE TO PUT “TOTEBAG” IN THE REMARKS SECTION). WANT BOTH THE BAG & BOX? JUST SHOP RM250 & ABOVE AND YOU’LL GET BOTH!
Cart 0

"Baru tahu produk i pakai ada mercury" - Syaza Syahirah

Hey dolls!

.

My name is Syaza and i'm 25 years young! I'm one of pinkboxcereal’s regular customer and yang paling shaf syg (hahahah perasan gilaaa). So im here to share about my skin problem before i kenal shaf and pinkboxcereal.
.
So here is my story. Jeng jeng jeng...
.
.

When i was in secondary school, kulit i boleh dikatakan bersih lahh dari segala pimples blackhead and so on. So org pon agak jealous lahh dgn my skin hahaha. Boleh kira guna jari berapa kali i naik pimple dekat muka. If ada pon i tak tau sebenarnya tu pimple. Kawan i tegur baru i mcm ‘ohh tu pimple ke’ hahaha sebab dia nak tolong picitkan tapi i tak bagi sebab takut sakit. Baby sangat! 💁

.

So my skin problem become worst masa i dekat university. Maybe i ter-over stress sebab in medical field and kena masuk lab anatomy yg banyak chemical tu. Start dari tu i macam ada pimple sikit sikit tapi tak lah teruk sangat. 

.

Then sampai satu phase yang tengah viral pasal nak putihkan kulit so semua orang mcm obsessed nak putih including me. 

.

I sampai gigih ambik phone kawan and bukak ig untuk cari skincare yang putihkan kulit tu and finally jumpa so i terus beli. I pakai lama jugak and tetiba stock skincare i habis. Kebetulan time tu ada orang bagi i satu set product whitening.   I pon bedal je pakai sebab cleanser dah habis. Memula pakai i dah rasa mcm kenapa panas eh krim dia tapi i mcm biarlah maybe process dia nak putihkan kot. So i pakai for a week and i stop. Sbb rasa mcm tak best lahh krim dia. 

.

The moment i stop pakai krim tu esok i rasa mcm muka i naik blackhead and day by day blackhead tu become worst sampai penuh blackhead dekat both of my pipi. I pon cakap dekat kawan i ‘wehh macam mana ni pipi aku banyak gila blackhead’. Dia just boleh bersimpati jelah. Time tu dah lah tengah stress final exam pastu stress muka lagi alahai nasib badan. After that baru i tau product yang i pakai tu ada mercury sedih gilaaaaaa 😭😭

.

Then bila i kena clinical posting dekat kedah i ajak kawan i teman buat facial dekat penang. Gigih tau pergi penang semata nak buat facial. Agak lama lahh org tu facial muka i sampai dia taklarat dah nak picit blackhead dekat muka i sebab banyak sangat. Then i cakap takpe lahh buat yg mana boleh jee. 

.

.

Esok nyaaaaaaaa pipi i yang dorg picit blackhead tu tak hilang pon merah merah and tinggal parut hitam dekat situ. Lagilah stress. And time ni lahh start muka i naik pimple yang bernanah tu. naik bukan satu dua. Banyak dekat pipi and dahi and dagu. Kalau besar je dia akan meletup keluar nanah and darah siap boleh dengar okey “pop” sound hahaha rasa kelakar pon ada. 

.

Lepas jadi macam tu i terus down, terus low confident dah lah memang dari kecik low confident pastu muka macam tu lagi lahh low low low confident.

.

Almost 2 years im suffering from acne problem. Pastu i pon try pergi ** ****** Skin Center sebab time tu ada promo Rm28 untuk facial treatment 😂😂 and lagi sekali kawan i jadi mangsa untuk teman i pergi facial. Lepas sekali treatment i terus ambik package treatment dia RM1,000 for 10x times facial treatment. 

.

I pergi facial tu once a month. So nak cakap nampak perubahan tu memang taklah kan. Boleh katakan hari hari lah i tanya tunang i muka i dah elok ke belom. Tapi dia cakap okey jee just ada parut jerawat sikit sikit. Dia punya nak jaga hati padahal bila tengok cermin worst lagi muka i 😭😭 lepas dah sekali try facial, I pon start pakai cleanser dia. Cleanser je i pakai sebab takut lagi nak pakai toner and everything. So sampai lah one day i ternampak ads skincare and makeup class Pinkboxcereal dekat facebook. So i pon join dengan kawan i si “miss nina” tu hahaha 

.

PINKBOXCEREAL SKINCARE & MAKEUP WORKSHOP

Purpose utama i pergi kelas tu sebenarnya nak belajar makeup je. Sebab muka teruk and i rasa dengan makeup jee i boleh tutup segala cela. Tapi sebenarnya tak. Dalam kelas tu shaf tekan more on skincare. I pon dengar jelah then shaf cakap dia ada jual barang barang yang dia pakai. First impression i mcm betul ke product ni. Mmg i cakap i takkan pakai skincare shaf sebab i takut jadi macam dulu balik sebab dulu muka i teruk pon sebab pakai local product (sorry shaf iylia tapi tu memang first impression i) 🙏🙏😂 

.

Then one day tu i mcm tertarik tengok ig shoppinkboxcereal sbb semua color pink 😍😍 And time tu i decide untuk try product shaf. Start hujung 2016 until now memang i pakai skincare Pinkboxcereal jee and guess what muka i memang totally beza lahh dari dulu like 200% berbeza. I loveeeeeeeeeee it 😍😍😍


So now i memang tak pandang dah skincare lain yang cakap boleh hilang pimple dalam masa 1minutes like daaaa menipu sangat (padahal dulu diri sendiri yang obsess hahhaa) now i just love my skin and dah confident dah dengan diri sendiri .

.


Kekdg kalau pergi memana ada org tanya pakai apa skin cantik jee. I just cakap pakai lahh pinkboxcereal 💁💁 selalu ingat apa shaf cakap, jaga skin dulu then pakai apa pon cantik. Thank you so much shaf sbb produce skincare product yang tolong i dapat skin yang sihat and flawless (tapi tak seflawless shaf lahh. Shaf sifu tak boleh lawan 😂😂

.

Conclusion nya, esp for girls yang ada skin problem jangan down jangan give up jangan stress. Every problem has their own solution. Just take care of your skin start with a basic skincare. And most importantly u have to be patient as beauty never come in short period of time. You have to go thru a long journey to get a beautiful and healthy skin. After that you can see the changes on your skin and u can act like a diva hahahaha sebab muka dah cantik kan so boleh lahh acah acah diva 💃💃

.

Kira sekarang ni tak pakai makeup pon confident je nak keluar rumah. Kalau dulu nak pergi kedai pon tepek cushion foundation. I just pakai skincare and ready to rock the world hahaha 

.

So these are my current skincare : 

  • Hermosa cleansing water (everytime tak kira pagi petang siang malam)
  • KLIER Cleanser (morning and night)
  • Pinkboxcereal Berry acne toner ( morning and night)
  • Pinkboxcereal Rose hydra toner ( morning and night)
  • Pinkboxcereal Rose gold water ( morning and night )
  • Nadre super toner ( morning and night )
  • Argania facial mist ( morning and night ) 
  • Pinkboxcereal HA water gel ( morning and night )
  • Klier moisturizer (morning)
  • Pinkboxcereal Lash serum (night)

.

So girls out there yg ada skin problem and nak try Pinkboxcereal punya product u guys boleh start dengan Hydra Kit and jangan takut sebab dia water based product. Sbb i dulu pon kulit sensitive tapi bila dah try pakai product Pinkboxcereal kulit i alhamdulillah getting better. Bak kata Shaf kalau nak pakai skincare cari yang water based product sebab dia based air kan so ada ke orang allergic dengan air hahaha rasa macam kelakar tapi tulah kenyataannya. So dari situ sebenarnya i berani untuk try product Pbc. 

.

So thats all from me. Thank youu 💋💋 

Syaza

You can get these items at www.shoppinkboxcereal.com

-------------------------------------

If you're interested in featuring your story with Pinkboxcereal in this blog,
please write to us at hello.pinkboxcereal@gmail.com & we will share your story here!



Older post Newer post