FREE SHIPPING : FOR PURCHASES ABOVE RM250 (MALAYSIA) & RM350 ABOVE (SG & BRUNEI)!
Cart 0

#THEDOLLSSTORY : How I Battled Jerawat Pasir & Learn To Love Myself More!

Name : Tiqa
Age : 27
Location : Kota Kinabalu
Occupation : Pharmacist
Skin concern : Acne on T-Zone & chin
#Facts : A great listener

69645495_135343694484636_7846459200748218824_n.jpg

Self confidence saya sentiasa menurun disebabkan masalah kulit.

Sejak zaman sekolah lagi, saya ada masalah jerawat pasir di dahi. Bila dah masuk Universiti, mula keluar jerawat batu pula.  Setiap kali nak datang bulan, mesti saya risau sebab waktu itulah paling banyak keluar jerawat baru. Bermacam-macam jenis produk jerawat saya gunakan, tapi tidak pernah ada yang dapat membantu.

One day, my sister introduced Pinkboxcereal Beauty Café to me. Saya fell in love, bukan sebab skincare – tapi sebab semuanya warna Pink!  Mula saat tu saya mula follow & study betul-betul skincare routine dari video Kak Shaf. Baru saya sedar yang selama ini routine skincare saya tunggang terbalik!

Saya mula dengan hanya Klier Cleanser & juga Rose Hydra Toner sebagai basic. Bila dah mula nampak kesan positifi, baru saya cuba produk-produk yang lain. Amazingly, masalah jerawat pasir saya yang bertahun-tahun dah tak ada!
 

tiqa collect.jpg


Until now, I am still continuing my skincare routine like always and kulit saya tak pernah sihat macam sekarang ni. You can’t really explain the feeling of having a soft skin setiap kali selepas buat skincare routine. My skin sekarang lebih cerah dan ada ‘glow’ – bukan syok sendiri but I really love myself now!

3 Products I can’t live without :

  • Klier Hydrating Moisturizer
  • Klier Repairing & Brightening Serum
  • Pinkboxcereal Rose Hydra Toner
  • Pinkboxcereal Rose Milky Toner

My Skincare Routine :

71529569_1383710831793091_892698759810965573_n copy.jpg

1. Remove Makeup : Klier Pre Cleansing Spray
2. Cleanse : Klier Hydrating Facial Cleanser
3. Toner : Rose Milky Toner + Rose Hydra Toner + Lovera Glossy Skin Serum Toner
4. Serum : Klier Repairing & Brightening Serum
5. Moisturizer : Klier Hydrating Facial Moisturizer
6. Sunscreen / BB Cream / Foundation

What I would do to make this world a happier place?

Since I dalam healthcare line, I wish I can alleviate pain from everyone. Physically or even psychologically. I bet semua orang akan lebih happy without pain.



Older post Newer post